Csega világa Nyugaton a helyzet... USA napló Képregény Személyes  
 

Tegnap beszélgettem egy barátommal, és közben szeretett volna egy hasonlatot alkotni egy témára. Elégedetlen volt, mert a hasonlat csak egy szemszögből illett a témára, de kettőt szeretett volna vele egyszerre érzékeltetni. Pedig arra szerintem teljesen jó két hasonlat.
Erről eszembe jutott, hogy sokszor belekötöttek a hasonlataimba az emberek. Azért, mert azt mondtam, hogy "< valami > olyan, mint < más valami >", azzal próbáltak megcáfolni, hogy más szemszögeket soroltak fel, ami szerint nem érvényes a hasonlat. De ez olyan, mintha arra, hogy "olyan piros az ajkad, mint a cseresznye", valaki elkezdené mondogatni, hogy "ez azért nem jó hasonlat, mert a cseresznyében van mag, az ajakban nincs", meg "ez azért nem jó hasonlat, mert a cseresznye lehet kukacos is", vagy "ez azért nem jó hasonlat, mert cseresznye fán terem, az ajak nem", stb. 
~~~ Na tessék, a hasonlataimat egy hasonlattal próbáltam megvédeni.

Más valami:

A gonosz embereknél csak az okosak rosszabbak.

Szerző: csega.  2012.01.03. 11:15 6 komment

Címkék: jelentés elégedetlenkedés státusz

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugaton.blog.hu/api/trackback/id/tr273515925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csega. 2012.01.11. 19:14:00

Ki vagy? És miért mondod ezt???? ;-) :-D

csega. 2012.01.11. 19:14:37

Jaja, mintha borra borzongnál. Vagy tépőzárra tépnél.

csega. 2012.01.11. 19:16:52

Egy hasonlatra hasonlítani. Vagy hason itatni. Hogy hasson.
süti beállítások módosítása